Healing Nature BIO Kurkuma celá, 50 g,


59 Kč

Kvalitní a levný produkt Healing Nature BIO Kurkuma celá, 50 g, od výrobce Healing Nature u nás najdete levně za 59 Kč.

Zlaté koření Kurkuma patří do stejné čeledi jako zázvor a je stejně tak oblíbená a zdraví prospěšná. Z rostliny se sklízí a používá oddenek, který se suší a pak dále zpracovává. Kurkuma je charakteristická svou nádherně sytě žlutou barvou. Ve světě se toto zdravé koření používá více než 2 tisíce let. Je oblíbená hlavně v Indii, Thajsku i Číně. V posledních letech její obliba strmě stoupá také u nás. Lidé objevili její zajímavou chuť i zdravotní přínos. Kurkuma je v kuchyni doslova „zlatým pokladem“. Velmi oblíbená je především v indické kuchyni, a to ať už kurkuma mletá nebo celá. Kurkumu můžeme používat samostatně nebo jako součást klasických směsí koření, jako je například známé a oblíbené kari. Je naprosto nepostradatelnou přísadou asijské kuchyně. Kurkuma je díky své výrazné barvě často používána jako přírodní barvivo při přípravě rýže, zeleninových směsí, sýrů nebo dezertů a sladkostí. Oblíbené jsou také nápoje z kurkumy a koření, které krásně prohřejí naše tělo, prospívají psychice a potěší chuťové buňky. Jsou velmi oblíbené hlavně v chladných dnech. Podpora zdraví Toto oblíbené koření je také velmi prospěšné pro naše zdraví. Podporuje trávení, zdraví jater a pomáhá zvyšovat tvorbu žluči. Udržuje správnou funkci kardiovaskulárního systému, pečuje o cévní systém a posiluje unavené srdce. Má rovněž pozitivní vliv na naši psychiku, nervový systém a klidný spánek. Kurkumu ocení také lidé, které trápí bolesti kloubů a problémy pohybového aparátu. Zde však je potřeba kurkumu používat pravidelně a po delší dobu. V neposlední řadě je toto koření velmi ceněno pro svou schopnost posilovat imunitu a minimalizovat zánětlivé procesy, které často ohrožují naše zdraví. Z pohledu ájurvédy přináší do našeho stravování sjednocení všech základních energií. A tato harmonie je základem pevného zdraví. TIP: Díky svému prohřívacímu efektu je směs také velmi vhodná pro osoby s nízkým tlakem. Využití: Používá se do kořenících směsí (masal, kari), využívá se v indické a čínské kuchyni a při přípravě zeleniny, luštěnin i masových pokrmů. Z Asie pochází i recept na tzv. zlaté mléko – kombinace rostlinného mléka s kurkumou, kardamomem, chilli a zázvorem. Složení: kurkumovník dlouhý* (Curcuma longa) – mletý oddenek *Z ekologického zemědělství.
Původ indické koření
Druh koření celé