Healing Nature Jídelní himálajská sůl černá jemná (Kala namak), 200 g,


55 Kč

Zlevněný produkt Healing Nature Jídelní himálajská sůl černá jemná (Kala namak), 200 g, od výrobce Healing Nature u nás najdete zlevněný za 55 Kč.

Výrazná a vajíčková Nerafinovaná vulkanická sůl, známá také jako kala namak se těží ručně v sopečných oblastech Pákistánu. Ve skutečnosti je spíše růžovo-šedá díky vysokému obsahu železa a jiných, pro člověka důležitých, minerálů. Díky své typicky vajíčkové chuti oživuje a dochucuje jakékoli jídlo. Himálajská sůl na rozdíl od té klasické bílé není rafinovaná, nijak chemicky upravovaná a neobsahuje žádná aditiva. Minerály a stopové prvky Miliony let stará sůl pochází z období, kdy byl Himálaj ještě pod vodou, těží se v pákistánských dolech a řadí se mezi nejčistší a nejkvalitnější soli na světě. Říká se jí také „bílé zlato“. Himálajská sůl obsahuje velké množství minerálů a stopových prvků v přirozené podobě – vápník, draslík, hořčík, železo, zinek, mangan, stopové množství jódu a mnoho dalších. Černá sůl se pak skládá hlavně z chloridu sodného a stopového množství síranu sodného, hydrogensíranu sodného, hydrogensiřičitanu sodného, sulfidu sodného, sulfidu železa a sirovodíku. Vzhledem k přítomnosti železa a dalších minerálů má sůl růžovošedou barvu Sůl se těží ručně, je omývána a sušena na slunci. Pouze asi 10 % vytěžené soli je možné použít jako stolní sůl. Výhody himálajské soli: sůl vytvořená přírodou nejstarší a nejčistší sůl na světě těží a zpracovává se ručně obsahuje 84 esenciálních minerálů v dobře vstřebatelné formě zdroj mnoha minerálů a stopových prvků vhodná na každodenní použití v teplé a studené kuchyni je dobře stravitelná a nezatěžuje organismus Himálajská sůl v ájurvédě Dle ájurvédy je slanost jednou ze základních chutí v lidském životě. Slaná chuť je nezbytná pro růst, pro udržení rovnováhy vody a elektrolytů, pro správné trávení, vstřebávání a odstraňování toxinů. Sůl kala namak se používá jako pomoc při nadýmání, čištění střev a trávení – vyrovnává přirozenou produkci kyselin v žaludku a stimuluje produkci žluči v játrech, napomáhá trávení potravy a zvyšuje chuť k jídlu. Uklidňuje Vátu a zvyšuje Pittu a Kaphu. Tip: Může nahradit chuť vajíček ve veganských pokrmech. Použití: Pro ochucování teplých i studených pokrmů. Složení: krystalická sůl jedlá (obsah NaCl 98%) Upozornění: Skladujte v suchu.
Barva Černá
Typ Kala Namak