Healing Nature BIO Kurkuma mletá, 100 g,


79 Kč 49 Kč

Diskontní produkt Healing Nature BIO Kurkuma mletá, 100 g, od výrobce Healing Nature u nás najdete zlevněný za 49 Kč.

Kurkumin pro podporu zdraví Kurkuma, žluté koření, které se vyrábí ze sušených mletých oddenků kurkumovníku dlouhého. Pochází z jižní Asie a jeho největším producentem je Indie. Kurkuma obsahuje kolem 5 % éterického oleje, jehož hlavními složkami jsou žluté barvivo kurkumin. Právě ono dodá pokrmům barvu a pikantnost. Kurkumin má protizánětlivé účinky a jde o hlavní bioaktivní složku kurkumy. Prokazatelně podporuje imunitní systém a působí jako antioxidant. Má pozitivní vliv na trávení, činnost kardiovaskulárního systému a celého krevního oběhu. Podporuje i normální stav kloubů a kostí, činnost nervové soustavy, dobrou funkci dýchacího systému a zdravou pokožku. Kurkuma se používá jako samostatné koření, ale i v různých kořenících směsích, z nichž nejznámější je kari koření. Kurkuma v ájurvédě Kurkuma patří podle ájurvédy mezi tzv. hřejivé byliny, podporuje trávení a stimuluje produkci žluči. Pomáhá harmonizovat hladinu cukru, triglyceridů a cholesterolu v krvi. Kromě vnitřního užívání má kurkuma své místo také jako rychlá pomoc při různých poraněních. Pomáhá při hojení ran, čistí poškozenou tkáň a zároveň podporuje růst nových a zdravých buněk. Použití: Je součástí kořenících směsí (např. masala), využívá se v indické a čínské kuchyni a při přípravě zeleniny, luštěnin i masových pokrmů. Z Asie pochází lahodný nápoj tzv. zlaté mléko, které je kombinací rostlinného mléka s kurkumou, kardamomem, chilli a zázvorem. Kurkuma se také přidává do opalovacích a pleťových krémů a používá se i k barvení látek, velikonočních vajíček či plastelíny. TIP: Umíchejte si antioxidační ranní koktejl. Do sklenice vymačkejte celou limetku. Přidejte půl lžičky mleté kurkumy, zázvoru, špetku himalájské soli a trochu černého pepře. Pokud máte rádi, můžete do koktejlu přidat ještě půl lžičky ceylonské skořice. Složení: kurkumovník dlouhý* (Curcuma longa) – mletý oddenek *Z ekologického zemědělství.
Původ indické koření
Druh koření mleté