Healing Nature BIO Pepř černý mletý, 50 g,


89 Kč

Zlevněný produkt Healing Nature BIO Pepř černý mletý, 50 g, od výrobce Healing Nature u nás najdete ve slevě za 89 Kč.

Ostrá chuť pepře Černý pepř je koření, které najdeme ve všech kuchyních světa. Kuličky černého pepře jsou plody pepřovníku černého, které se sklízejí ještě v nezralém stavu. Pochází z oblastí Indie, odkud se rozšířilo do celého světa. Různým zpracováním se vyrábí pepř černý, zelený a bílý. Černý pepř je nejpoužívanější. Má příjemné zemité aroma, které se mísí s lehce nasládlou vůní a výraznou pepřovou chutí. Používá se mletý, drcený nebo celý. Mletý pepř najdeme snad v každém jídle po celém světě! Přidává se do polévek, omáček, na zeleninu i na maso. Drcený pepř se často používá na přípravu masa, steaků a ryb. Používá se také pro svoji typickou barvu a strukturu, která dodá pokrmu zajímavý vzhled. Celý pepř je tvrdý, proto se přidává pouze pro aromatizaci jídla. Najdeme ho ve vývarech, omáčkách nebo v nakládané zelenině či uzeninách. Pepř v ájurvédě Koření, které silně prohřívá je ideální pro lidi trpící zimomřivostí či nedostatečným prokrvením končetin. Prohřívací schopnost pepře pomáhá také nastartovat metabolismus! Odbourává tuky a pomáhá snižovat nadváhu. Podporuje správné fungování kardiovaskulárního systému. Používá se také při zahlenění organismu a nachlazení. Použití: Pepř je nepostradatelným kořením - přidává se do perníků, vyrábí se čokoláda s pepřem, ochucují se jím alkoholické i nealkoholické nápoje a v Indii je oblíbený i čaj s pepřem. Hodí se k masům, přidává se do zeleninových i luštěninových jídel. Ať už samostatně nebo jako součást kořenících směsí (např. Trikatu směs či Tandoori Masala) je pepř výrazným tvůrcem chuti jídel. Složení: pepřovník černý* (kálí mirč, Piper nigrum) – plod *Z ekologického zemědělství.
Barva Černá
Původ indické koření
Typ Mletý