Swagat Čočka červená, 500 g,


65 Kč

Exkluzívní produkt Swagat Čočka červená, 500 g, od výrobce Swagat u nás najdete výhodně za 65 Kč.

  • Výrobce/Značka:
    Swagat
  • EAN: 5017689000646
Zdroj bílkovin a minerálů Červená čočka je jednou z nejoblíbenějších luštěnin po celém světě, víte proč? Ze všech druhů čoček je nejlépe stravitelná, takže se skvěle hodí i pro kojící maminky i malé děti. Je obrovským zdrojem rostlinných bílkovin a minerálů, a díky vysokému obsahu vlákniny skvěle zasytí. Navíc obsahuje velké množství železa, které má pozitivní vliv na krevní oběh a srdce. Rychlá příprava a skvělá chuť Během vaření mění červená čočka svou barvu z červené na žlutou a má tendenci se velmi rychle uvařit a rozpadnout. V kuchyni vás nikdy neomrzí. Využijete ji především při přípravě polévek, pikantních předkrmů, karbanátků nebo pomazánek. Je báječná také jako příloha. V indické kuchyni je nepostradatelnou surovinou při přípravě kaší nebo velmi oblíbeného dálu. Její nasládlá chuť se skvěle doplňuje například s koriandrem. Červená čočka v ájurvédě Dle ájurvédy je červená čočka vhodná pro všechny tři konstituční typy – vátu, pittu i kaphu. Má ochlazující účinek a zklidňuje tělo i mysl, takže je vhodná například při józe a meditaci. Tip: Máte rádi hummus, ale zapomněli jste si dopředu připravit cizrnu? Červená čočka je skvělou obměnou. Chuťově je velmi podobná a její příprava je navíc opravdu rychlá. Příprava: Před vařením čočku propláchněte a namočte ji do vody, aby při vaření rychleji změkla (doba se liší dle receptu). Poté vařte v osolené vodě do změknutí. Skladování: Pro zachování chuti a čerstvosti uchovávejte v uzavřené nádobě. Skladujte na suchém a chladném místě. Výživové údaje na 100 g Energetická hodnota 954 kJ / 318 kcal Tuky 1,3 g - z toho nasycené mastné kyseliny < 1 g Sacharidy 56,3 g - z toho cukry < 1 g Vláknina 5,0 g Bílkoviny 23,8 g Sůl < 1 g.
Země původu Indie
Barva čočky Červená